Putin: soovisin Trumpi võitu suhete normaliseerimiseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Vene president Vladimir Putin.
USA president Donald Trump ja Vene president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles esmaspäeval Helsingis, et lootis Donald Trumpi võitu 2016. aasta USA presidendivalimistel tema lubaduste tõttu parandada kahe riigi suhteid.

«Jah, ma soovisin tema võitu, sest ta rääkis Vene-Ameerika suhete normaliseerimisest,» märkis Putin ühisel pressikonverentsil pärast tippkohtumist Ühendriikide liidriga.

Ta nimetas jaburaks oletusi, et Moskval on Trumpi kohta kompromiteerivat materjali.

«On raske suuremat jaburust ette kujutada,» lausus Putin pressikonverentsil koos Trumpiga. «Palun koristage see rämps oma peast.»

Ta lisas, et USA prokurörid võivad esitada palve küsitleda venelasi, keda kahtlustatakse sekkumises Ühendriikide valimistesse.

«Ta võib saata meile taotluse küsitleda neid inimesi, keda ta kahtlustab,» ütles Vene president, viidates endisele FBI direktorile Robert Muellerile, kes uurib Moskva võimalikku sekkumist 2016. aasta novembris peetud valimistesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles