Rootsi ajalehed piiravad võimalust anonüümselt kommenteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi päevalehtede esiküljed pärast mulluseid parlamendivalimisi. Uued meetmed võtavad kasutusele Aftonbladet, Expressen ja Dagens Nyheter.
Rootsi päevalehtede esiküljed pärast mulluseid parlamendivalimisi. Uued meetmed võtavad kasutusele Aftonbladet, Expressen ja Dagens Nyheter. Foto: SCANPIX

Rootsi kolm suurimat päevalehte teatasid täna uutest meetmetest, mille eesmärk on tulevikus ära hoida nende võrguväljaannete kasutamine viha õhutamiseks.

Vajadus anonüümsete internetikasutajate sõnavõtte modereerida sai selgeks pärast möödunudkuist Norra massimõrva, ütles Aftonbladeti peatoimetaja Jan Helin.

«Selline sündmus ei saa üht inimest mitte mõjutada,» ütles ta AFP teatel.

Nii Postimehega samasse meediakontserni Schibsted kuuluv Aftonbladet kui ka tabloid Expressen kavatsevad tulevikus avaldada kommentaare vaid inimestelt, kes on selleks enne kas Facebooki või mõne teise internetikonto kaudu sisse loginud.

Ajaleht Dagens Nyheter teatas, et võtab oma võrguväljaandes samasuguse lahenduse kasutusele oktoobri keskpaigaks, seni ei avaldata DNi saidil ühtegi anonüümset kommentaari.

Ajalehed rõhutasid, et nad ei ürita internetti tsenseerida.

Samasuguse süsteemi võttis sel kuul kasutusele Norra ajaleht Verdens Gang, mis lubab nüüdsest kommenteerida vaid Facebooki kasutajatel. Hiljem on nad tunnistanud, et lahendus pole lollikindel, sest osa inimesi kasutab valekontosid.

Ehkki kommentaaride arv VG saidil on vähenenud 10–15 protsendi võrra, on debati toon paranenud, ütles Aftonbladet oma otsuse põhjendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles