ÜRO vabastab Liibüa külmutatud varad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ÜRO on nõustunud vabastama osade kaupa varem Gaddafi režiimi poolt hallatud Liibüa raha, mis külmutati Liibüa kodusõja alguspäevil.

Otsust põhjendadakse sellega, et Liibüa rahvuslik üleminekunõukogu on suutnud oma kontrolli alla saada nii pealinna Tripoli kui ka suurema enamuse teistest linnadest.

ÜRO püüab Liibüa ülesehitustöödel aktiivselt osaleda ning riigi varade haldamine on üks osa programmist.

ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni sõnul: «On oluline, et ÜRO vabastaks humanitaarabi andmise eesmärgil 1,5 miljardit dollarit Liibüa külmutatud varasid. 110 miljonit dollarit antud summast on rahvuslikule üleminekunõukogule eraldatud ja lähipäevil peaks nõukogu esitama ka kindlad rahalised nõudmised, mida on Liibüa rahva abistamiseks vaja. Minu eesmärk on ÜRO personal appi saata nii kiiresti kui võimalik, kasutades selleks Julgeolekunõukogu mandaati. »

Liibüa rahvuslik üleminekunõukogu tervitab humanitaarabi personali, kuid igasuguse rahvusvahelise sõjalise jõu riiki toomisele on nad vastu olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles