Air Balticu ülevõtmine tähendab Lätile 170 miljoni lati suurust investeeringut

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Baltic
Ari Baltic Foto: Mihkel Maripuu

Lennufirma Air Balticu ülevõtmine võib Lätile maksma minna 170 miljonit latti (ligi 240 miljonit eurot ehk 3,76 miljardit krooni), kirjutab lõunanaabrite päevaleht Diena.

Just sellise summa neelaks lennufirma aktsiate ost vähemusaktsionärilt, lennufirma presidendi Bertolt Flicki osalusega firmalt Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS), Air Balticu kahjumi katmine ning vajalikud investeeringud.

Uudisteagentuur Leta kirjutab, et riigi transpordiministeerium ja justiitsministeerium hindavad praegu lennufirma presidendi Bertolt Flicki senist  tööd. Varem on transpordiministeerium teatanud, et korruptsioonivastase võitluse büroo on Flicki suhtes algatanud kriminaalasja.

Mitteametlikel andmetel tahab BAS endale kuuluvate 47,2 protsendi  aktsiate eest 70 miljonit latti.  

Eelmisel nädalal teatati, et valitsus on valmis lennufirmasse investeerima 33,5 miljonit latti. Transpordiminister Uldis Augulis selgitas siis, et Läti valitsus on valmis lennufirma päästma, kuid selle tingimus on senise juhtkonna väljavahetamine ning riigi suurem sõnaõigus firma arengu juhtimisel. Lisaks peab lennufirma kodulennujaamaks jääma Riia lennujaam.

1995. aastal asutatud Air Balticu suurim aktsionär on riik 52,5 protsendiga. BASile kuulub lennufirmast 47,2 protsenti. BASi 50 protsendi aktsiate omanik on lennufirma president Bertolt Flick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles