Saksa linn paigaldas prostituutidele piletiautomaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituutidele paigaldatud piletiautomaat.
Prostituutidele paigaldatud piletiautomaat. Foto: SCANPIX

Lääne-Saksamaa endine pealinn Bonn paigaldas prostituutidele eraldi piletiautomaadi, kogumaks rohkem makse neilt, kes öösiti tänavatel töötavad.

«Loodame mõõdikuga aasta jooksul saada 200 000 eurot,» avaldas linnavalitsuse esindaja Isabelle Klotz AFP-le.

Masin näeb välja samasugune nagu tavaline autode parkimise puhul kasutatav automaat. Prostituudid peavad õhtul kaheksast hommikul kella kuueni lunastama automaadist pileti, mis võimaldab neil öösel linna tänavatel tööd teha. Prostituudid peavad maksma kuus eurot öö eest, ükskõik kui palju neil kliente ka poleks.

Piletiautomaat on paigutatud kesklinna lähedale tööstuspiirkonda, kus prostituudid enamasti kliente ootavad.

Üleeile tühjendati piletiautomaati esimest korda ning juba oli laekunud 264 eurot.

Bonnis töötab prostituudina umbes 200 naist, öö jooksul on keskmiselt tööl aga 20 naist.

Kui prostituudid piletiautomaati raha ei maksa, saavad nad hoiatuse ja teisel eksimusel juba trahvi.

«Teised linnad maksustavad samuti prostituute, kuid meie oleme esimesed, kellel on mõõdik,» lisas Klotz. «Bordellides töötavad naised maksavad samuti makse. Kuid siiani oli raskusi saada naisi, kes tänavatel töötavad, maksma. Tänu uuele meetodile on meil võimalik neid maksustada teistega võrreldes õiglaselt.»

Prostituutide esindajad leiavad aga, et mõõdik on ebaõiglane, kuna prostituudid maksavad tulumaksu. Pealegi olevat prostituudid ainsad töötajad, keda taolisel viisil maksustatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles