Putin on peaministrina õnnelik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin jälgib olümpiamängude avamisstseremooniat
Vladimir Putin jälgib olümpiamängude avamisstseremooniat Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin kinnitas, et on ka oma praeguses ametis õnnelik, millega ta ilmselt üritas hajutada kahtlusi, nagu ta kavatseks õige pea naasta presidendina.

 

«Kõige tähtsam ei ole mitte see tool, millel ma istun, vaid need kohustused, mis mul on täita,» ütles ta oma teleprogrammi alguses, kus vene rahvas saab peaministrile küsimusi esitada, vahendas AFP. «See on suur õnn, et saatus on mulle andnud võimaluse teenida oma riiki sellel positsioonil,» kinnitas Putin.

Tänase programmi lõpu poole tunnistas Putin ka seda, et ta peab sellise suure riigi nagu Venemaa jaoks põhjendatuks riigipea volituste pikendamist neljalt aastalt kuuele. 

Ta välistas aga seoses konstitutsiooni muutmisega meedias spekuleeritud ennetähtaegsete valimiste korraldamise võimaluse, kinnitades taas, et järgmine president valitakse riigile 2012. aastal. Enda kandideerimise kohta ütles peaminister, et eks seda näeb siis.

Putin kinnitas, et peab oma praegust tandemit president Dmitri Medvedeviga efektiivseks ning talle see koostöö meeldib. Samuti ei pidanud ta praeguses olukorras vajalikuks kaadrimuudatusi valitsuskabinetis.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles