Poolakaid vihastas BBC saatejuhi poola prostituutide nali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

BBC Radio 1 saatejuht Chris Moyles väljaütlemine otse-eetris, kus ta nimetas poola naisi headeks prostituutideks, vihastas Inglismaal töötavaid poolakaid, kes nüüd nõuavad ametlikku vabandust.


Suurbritannias elavaid poolakaid vihastas 19. novembril hommikusaates The Chris Moyles Show kõlanud lause ja sellest ajast saadik on kogutud allkirju pöördumisele, millega nõutakse ametlikku vabandust, kirjutab Unian.

Väljaande Dziennik väitel on kogutud 1,5 miljonit allkirja, kuid briti meedia teatel ei kavatse saatejuht vabandada. Ühe oma populaarsema saatejuhi kaitsele on asunud ka BBC juhtkond, kes teatas, et C. Moyles ei tahtnud kedagi solvata, vaid tegi lihtsalt nalja.

«Mitte üheski kohas ta ei öelnud, et poolakad on seotud prostitutsiooniga. Ta tegi nalja, et prostituudid oskavad hästi autosid remontida ja triikida,» teatas BBC. Poola portaali Infolinia.org teatel aga polnud see esimene kord, kus saatejuht viskas sel teemal poolakate üle nalja.

Solvav lause kõlas TVN24 teatel nii: «Ma mõistsin, et kui sa oled poolakas, siis sa oled väga hea triikimises ... ja prostitueerimises... väga hea auto remontimises.»

Chris Moyles Show kuulab iga nädal ligi 8 miljonit inimest. Uniani teatel töötas selle aasta alguses Suurbritannias 700 000 poolakat, kokku töötab Euroopa Liidu riikides 1,9 miljonit Poola võõrtöölist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles