1. klassi läks ka Valgevene diktaatori sohipoeg

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene esimese klassi õpilased lugemikust president Aleksandr Lukašenka pilti demonstreerimas.
Valgevene esimese klassi õpilased lugemikust president Aleksandr Lukašenka pilti demonstreerimas. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka, keda vahel ka Euroopa viimaseks diktaatoriks kutsutakse, viis täna esimest korda kooli oma sohipoja Kolja, keda ta ise ka oma talismaniks nimetab, kirjutab uudistevõrk AFP.

Sellest, kuidas seitsmeaastane Kolja värskelt renoveeritud kooli suundus, rääkis ka Valgevene riigitelevisiooni tänane esiuudis. Presidendi poeg asus õppima värskelt renoveeritud koolis Minski lähedale jäävas külas, mis jääb ühe presidendi maamaja naabrusse.

Juba mullu teatas president, et Kolja ehk täisnimega Nikolai läheb kõige tavalisemasse kooli. Mainitud tavalist kooli iseloomustavad siiski hiljuti kolme miljoni USA dollari eest tehtud remont, moodne võimla ja ujula.

Presidendi poja ema nime pole avalikustatud, kuid üldiselt arvatakse, et selleks on Lukašenka endine ihuarst Irina Abelskaja. Kui väikese blondi sohipojaga liigub Lukašenka sageli ringi ja võttis ta kaasa isegi kohtumisele paavst Benedictus XVIga, siis tema ametlik abikaasa ja kahe täiskasvanud poja ema Galina Lukašenka sattub avalikkuse ette harva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles