Roomas ründasid vandaalid monumente

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vandaalide tekitatud kahjustused Roomas asuval Fontana del Moro purskkaevul.
Pildil vandaalide tekitatud kahjustused Roomas asuval Fontana del Moro purskkaevul. Foto: SCANPIX

Itaalia pealinnas Roomas hakkas korrakaitsjatele lühikese aja jooksul silma kolm monumente rünnanud vandaali.

Esimesel juhul jäi turvakaamerate lindile mees, kes Piazza Navona väljakul marmorist purskkaevu küljest kaks tükki lahti lõhkus, vahendab BBC News.

Vaid paar tundi hiljem olid turistid tunnistajaks mehele, kes kesklinnas kuulsat Trevi purskkaevu kiviga viskas.

Kolmas vandaalitseja oli USA tudeng, kes valmistus Colosseumi küljest marmoritükikesi eemaldama. Oma tegu põhjendas ta sellega, et soovis suveniire koju kaasa võtta.

Piazza Navona purskkaev on 19. sajandil valminud koopia palju varasemast skulptuurigrupist, mida hoitakse selle paremaks säilitamiseks muuseumis. Kujud ei saanud tõsiselt kannatada. Politsei arvates võis purskkaevu skulptuurigrupi ründaja olla sama mees, kes hiljem Trevi purskkaevu kujusid kiviga viskas. Kivi skulptuure ei tabanud ning mehe pilt jäi turvakaamera lindile.

Hiljuti katsid vandaalid Roomas grafitiga 2000 aasta vanuse Egiptuse obeliski.

Riigieelarve kärbete ja massilise turismi tõttu on Roomal, mille kesklinna valvab 1200 turvakaamerat, üha raskem oma kunstiväärtusi kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles