Jaapan otsib taifuuniohvreid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Wakayama provintsis Tanabes.
Päästetöötajad Wakayama provintsis Tanabes. Foto: SCANPIX

Jaapani päästemeeskonnad tegelevad taas loodusõnnetuses kaotsi läinud inimeste otsimisega, teatab uudistevõrk AFP. Üleeile Jaapani läänerannikule jõudnud võimas taifuun Talas tappis vähemalt 27 inimest, veel 50 on kadunud.


Eile troopiliseks tormiks alanenud Talas tõi kaasa maalihked, pühkis minema maju ja teid. Kadunud inimesi otsinud päästetöötajad hoiatavad, et ohvrite arv tõenäoliselt tõuseb ning päästetöid raskendavad jätkuv maalihete oht ja kannatada saanud teed.

Kõige rängemalt on kannatada saanud Wakayama prefektuur, kus hukkus 17 inimest ja jätkuvalt kadunud on 28.

Nachikatsuura linnas päästetöid juhtinud linnapea Shinichi Teramoto pidi päästetöid juhtima olukorras, kus tema enda peret oli tabanud ränk kaotus. Taifuunis hukkus tema tütar ja purunes tema kodu, tema abikaasa on jätkuvalt kadunud.

«Ma nägin oma tütre surnukeha. Parim, mida ma teha sain, oli olla pool tundi tema kõrval,» ütles meer teleintervjuus oma kabinetist. «Seni, kuni ma siin olen, ei soovi ma oma leina näidata, kuigi see on mu mõtetes.»

«Me anname endast parima elude päästmiseks ja kadunud inimeste leidmiseks,» lubas äsja uueks peaministriks vannutatud Yoshihiko Noda täna hommikul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles