Näljahäda on levinud veel ühte Somaalia piirkonda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatoidetud Somaalia laps haiglas.
Alatoidetud Somaalia laps haiglas. Foto: SCANPIX

Kuuendas Lõuna-Somaalia piirkonnas on levimas nälg, mis puudutab ilmselt veelgi laiemat ala lähima nelja kuu jooksul, hoiatas ÜRO täna.


Maailmaorganisatsiooni teatel on näljahäda levinud piirkonda, mille keskne linn Baidoa on islamistide tugipunkt. Viimased omakorda on kehtestanud oma kontrolli all olevatele aladele saabuvale abile karmid piirangud.

«Kümned tuhanded inimesed on juba surnud, rohkem kui pooled neist lapsed,» teatas ÜRO.

Esimesena kuulutati näljahäda välja juulis Lõuna-Somaalias Bakooli ja Alam-Shabelle’i piirkonnas. Edasi on see levinud praeguseks siis juba kuude piirkonda, nende seas pealinna Muqdishosse.

«Ühtekokku neli miljonit Somaalia inimest on kriisis, kellest 750 000 inimest on lähima nelja kuu jooksul surmaohus, kui ei tule adekvaatset vastust,» hoiatas ÜRO.

Mitmekümne aasta karmim põud mõjutab ühtekokku 12,4 miljonit aafriklast. Lisaks Somaaliale kannatavad ka osade Etioopia, Djibouti, Kenya ja Uganda piirkondade elanikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles