Lõuna-Koreas tapab end üle 40 inimese päevas

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakorealane suitsiidiennetuskursusel, kus enesetappu üritanud inimesed pannakse muuseas kirstu lamama.
Lõunakorealane suitsiidiennetuskursusel, kus enesetappu üritanud inimesed pannakse muuseas kirstu lamama. Foto: SCANPIX

Viimase kümne aasta jooksul on enesetappude arv Lõuna-Koreas rohkem kui kahekordistunud, vahendab BBC nende valitsuse värsket statistikat.


Lõuna-Korea on kimpus maailma suuremate sekka küündiva enesetappude sagedusega ning nüüd oodatakse, et valitsus teeks rohkem selle tendentsi peatamiseks.

Värskete andmete kohaselt tappis 2009. aastal end üle Lõuna-Korea rohkem kui 40 inimest päevas. Seda on rohkem kui kaks korda rohkem kui kümnend varem ja viis korda enam kui aastal 1989.

BBC tõdeb, et küsimus, miks lõunakorealased end tapavad, on õhus. Selle riigi majanduskasv on alates kümnendi tagusest Aasia kriisist jäänud keskmiselt seitsme protsendi juurde ning erinevalt naaberriik Jaapanist pole Lõuna-Korea kogenud massilisi koondamisi ja majanduslikku stagnatsiooni.

Mõnede analüütikute sõnul on enesetapud muutunud sagedasemateks nooremates earühmades ning mõned noored moodustavad internetis suitsiidigruppe.

Selle aasta alguses võttis Lõuna-Korea parlament vastu seaduse, mis paneb valitsusele rohkem vastutust enesetappude ärahoidmise eest. Sellest ajast on välja tuldud mitmete uute algatustega – näiteks on sildadele paigaldatud hädaabitelefone ning kavatsetakse avada üle riigi suitsiidiennetuskeskusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles