Juveeliröövlid said Pariisist priske noosi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Winstoni juveeliäri Pariisi kesklinnas.
Harry Winstoni juveeliäri Pariisi kesklinnas. Foto: AFP / Scanpix

Seni tabamata kurjategijad röövisid Pariisi kuulsast Harry Winstoni juveeliärist rohkem kui 80 miljoni euro (1,25 miljardit Eesti krooni) väärtuses esemeid.

Eile pärastlõunal kella poole kuue ajal tungisid neli relvastatud kurjategijat, kellest kaks olid maskeeritud naisteks, juveeliärisse ja viisid endaga kaasa suure hulga väärisesemeid, kirjutas Le Figaro.

Varaste saagiks langesid kõik juveeliäri briljandid, mille väärtus ulatub uurimisele lähedalseisva allika kinnitusel 47 kuni 62 miljoni euroni. Tegemist oli kõige suurema juveelirööviga Prantsusmaa ajaloos.

Vargus kestis ligemale veerand tundi ja see toimus 15 pealtnägija ja töötaja slime all. Pealinna politsei on asunud juhtunut uurima ja on üle kuulanud kõik tunnistajad ning vaadanud üle ka turvakaamerate salvestused.

Väidetavalt olid vargad poe ülesehitusest väga hästi teadlikud, tundsid osade töötajate nimesid ja ka salajasi peidikuid. Politsei hinnangul oli tegemist professionaalidega.

Sama juveeliäri langes röövlite ohvriks ka möödunud aasta detsembris, kui kurjategijate saagiks langes rohkem kui kümne miljoni euro väärtuses juveele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles