Lätis oodatakse tasavägiseid parlamendivalimisi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Zatlers referendumil, millega otsustati Läti seim laiali saata.
Valdis Zatlers referendumil, millega otsustati Läti seim laiali saata. Foto: SCANPIX

Uuringufirma Factum hiljuti korraldatud arvamusuuringu järgi saaksid Koosmeele Keskus ja Zatlersi Reformipartei (ZRP) parlamendivalimiste järel võrdselt kohti.

Kui suvise rahvahääletuse tulemusena toimuvad erakorralised valimised oleksid aset leidnud augusti viimasel nädalal, kogunuks nii peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindav Koosmeele Keskus kui ka endise presidendi Valdis Zatlersi ümber koondunud ZRP parlamendi uues koosseisus 25 kohta, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA arvamusuuringu tulemusi.

Kahele eelpool mainitud erakonnale järgnes paremtsentristlik ühiserakond Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK (22 kohta). Peaminister Valdis Dombrovskise juhitav Ühtsus saanuks uuringu tulemuste järgi 17 mandaati ning samuti valitsuskoalitsiooni kuuluv Roheliste ja Põllumeeste Liit 11 kohta.

11 protsenti küsitlusele vastanuist toetas mõnda muud parteid, kuid ükski neist ei ületaks arvamusuuringu järgi viieprotsendilist valimiskünnist.

Erakorralised parlamendivalimised toimuvad Lätis 17. septembril. Põhiseaduse järgi peab seimi uus koosseis kokku tulema hiljemalt kuu pärast valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles