Narkoäris süüdistatav Vene piloot ootab USAs kohtuotsust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene piloot Konstantin Jarošenko
Vene piloot Konstantin Jarošenko Foto: SCANPIX

Möödunud aastal Libeerias kinni peetud ja narkoäris kahtlustatuna USAsse toimetatud Vene piloodi Konstantin Jarošenko karistus peaks selguma täna.

Ühendriikide narkovastase võitluse politseinikud pidasid 43-aastase Jarošenko kinni möödunud aasta 28. mail rahvusvahelise operatsiooni käigus. Pilooti kahtlustatakse kokaiini vedamises Aafrika riikidest esmalt Lõuna-Ameerikasse ja seejärel USAsse, vahendas RIA Novosti.

Ühendriikide föderaalprokuratuur nõuab piloodile 30-aastast karistust. Jarošenko advokaat on aga oma kliendile palunud määrata kergem karistus, kuna mees on varem kohtulikult karistamata ning tema roll narkoäris oli kaitsja sõnul väidetavalt tühine.

New Yorgi vandemeestekogu mõistis tänavu aprillis Jarošenko narkoveos süüdi. Karistust pole talle aga määratud.

Mees ise eitab oma süüd, väites, et tema kinni pidamisel ja transportimisel USAsse avaldati talle ka psühholoogilist survet ning kasutati füüsilist vägivalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles