Ajalehe väitel sattus Sloveenia keskpanga juht uurimise alla

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kranjec
Marko Kranjec Foto: SCANPIX

Sloveenia politsei alustas uurimist seoses kahtlusega, et maa keskpanga kuberner Marko Kranjec pole suutnud takistada kuritegusid pangas, vahendab AFP ajalehte Finance.


Päevalehe Finance andmeil kahtlustatakse Kranjeci selles, et ta ei täitnud oma kohustusi pankade tegevuse järelevalves, eriti seoses Austria Hypo Group Alpe Adria (HGAA) Austria haruga.

Sloveenia keskpank vastas sellele teatele aga avaldusega, et nende kuberneri pole teavitatud mingisugustest tema vastu esitatud kriminaalsüüdistustest.

HGAA vahetas oma Sloveenia haru juhatuse välja tänavu veebruaris, kui nende sisejuurdlus kinnitas, et panka seni juhtinud seltskond oli saanud altkäemaksu tehingute eest klientidega Liechtensteinis ja teistes maksuparadiisides.

Ljubljana politsei kinnitas, et Sloveenia keskpanga tegevuse kohta alustati uurimist juba veebruaris, kuid ei kinnitanud, kas ka Euroopa Keskpanga nõukokku kuuluv Kranjec on uurimise all. «Ljubljana politsei alustas veebruaris eeluurimist seoses väidetava väärkäitumisega selles institutsioonis,» oli ainus, mida politsei pressiesindaja Vinko Stojnsek ka AFP-le ütles.

Finance’i väitel kahtlustatakse Kranjecit ka selles, et ta takistas Sloveenia keskpanga töötajail teavitamast võime sellest, et nad kahtlustavad HGAA puhul kuritegelikke toiminguid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles