Gruusia valitsuses toimus suurremont

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili rääkimas peaminister Grigol Mgaloblišviliga.
Gruusia president Mihheil Saakašvili rääkimas peaminister Grigol Mgaloblišviliga. Foto: Reuters / Scanpix

Thbilisis vahetusid eile korraga neli ministrit ning teiste seas pidid neli kuud pärast sõda Venemaaga ameti maha panema ka senised välis- ja kaitseminister

 

Gruusia peaministriks alles kuu aja eest saanud Grigol Mgaloblišvili teatas eile, et valitsuses on vaja «uut kogemust ja uut energiat» ning reformide elluviimiseks märkimisväärseid samme, et täita lubadusi ja tugevdada riiklikke institutsioone ja demokraatiat, vahendas AFP.

BBC hinnangul on kõige märkimisväärsem ehk välisministri vahetumine, sest seni sellel kohal olnud nooruke Eka Tkešelašvili vedas ummikusse jooksnud kampaaniat Gruusia liitumiseks NATO-ga.

Tkešelašvili asemele tuleb senine kultuuriminister ja pikaaegne diplomaat Grigol Vašadze, kes teatas kohe ka suurtest ümberkorraldustest diplomaatilises teenistuses. Nimelt kavatseb ta ümber mängida kõik senised asevälisministrid ja suursaadikud.

Kaitseministri vahetumine oli rohkem etteennustatav kaotatud sõja valguses ning selle koha võtab David Kezerašvililt üle tema asetäitja Batu Kutelia. Samal ajal sai valitsus ka uued kultuuri- ja haridusministri.

Gruusia valitsuse suurremont tehti ajal, mil president Mihheil Saakašvili on üha suurema surve all oma tegevuse pärast augustis puhkenud sõja  ajal. Ka riigisisesed kriitikud süüdistavad teda sõja vallandamises, mis viis suure osa riigist Vene vägede okupatsiooni alla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles