New Delhi pomm oli peidetud kohvrisse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinik plahvatuspaigal.
India politseinik plahvatuspaigal. Foto: SCANPIX

Täna Indias New Delhis ülemkohtu juures 11 inimest tapnud ja 76 vigastanud pomm oli peidetud portfelli, teatab uudistevõrk AFP.


Pomm oli paigutatud kohtu vastuvõtuala värava juurde. Plahvatushetkel ootas seal sissepääsujärjekorras üle saja inimese, kellest paljud soovisid esitada palvekirja. Tele-eetrisse jõudnud pärast plahvatust filmitud videolõikudel võib näha nii karjuvaid inimesi kui veriseid jäsemeid ja laiali lennanud dokumente.

See oli esimene suurem rünnak India pinnal pärast Mumbai kolmikplahvatust tänavu 13 juulil, kus hukkus 26 inimest. Siiani pole suudetud tuvastada ka toonaste paukude korraldajat.

Tänase rünnaku mõistsid hukka nii USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia kui ka Indiaga mitte alati parimates suhetes olev naaberriik Pakistan.

Delhi politsei saatis välja tunnistajate kirjelduste põhjal koostatud pildid kahest kahtlusalusest. Uurijate sõnul uurivad nad ka Pakistanis baseeruvast islamistlikust rühmitusest Harkat-ul-Jihad al-Islami saadetud kirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles