Narkoäris süüdi mõistetud Vene pilooti ootab vangla

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene piloot Konstantin Jarošenko.
Vene piloot Konstantin Jarošenko. Foto: SCANPIX

USA kohus mõistis Libeerias kinni peetud ja narkoäris kahtlustatuna USAsse toimetatud Vene piloodi Konstantin Jarošenko 20 aastaks trellide taha.

Ühendriikide narkovastase võitluse politseinikud pidasid 43-aastase Jarošenko kinni möödunud aasta 28. mail rahvusvahelise operatsiooni käigus. Kohus mõistis piloodi süüdi kokaiiniga salakaubitsemises, vahendas RIA Novosti.

Ühendriikide föderaalprokuratuur nõudis piloodile 30-aastast karistust. Jarošenko advokaat palus kergendavatele asjaoludele viidates kliendile kümneaastast vangistust.

New Yorgi vandemeestekogu mõistis Jarošenko narkoveos süüdi juba tänavu aprillis, kuid tema karistus selgus alles täna. Mees ise eitas ka kohtus oma süüd, väites, et tema kinni pidamisel ja transportimisel USAsse avaldati talle  psühholoogilist survet ning kasutati füüsilist vägivalda.

Kus Jarošenko karistust kandma hakkab, on esialgu ebaselge, kuid tema advokaat pidas suvel võimalikuks, et Jarošenko saadetakse tagasi kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles