Medvedev nõudis lennukatastroofi uurimist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev mälestas hukkunuid lilledega.
Dmitri Medvedev mälestas hukkunuid lilledega. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev saabus Jaroslavli linna, et külastada eile 43 inimelu nõudnud lennukatastroofi toimumispaika.

Medvedev, kes pidi Jaroslavli majandusfoorumil üles astuma kõnega, muutis kurva sündmuse tõttu oma graafikut, et õnnetuspaika külastada, vahendas RIA Novosti.

Riigipea kohtus sündmuspaigal ka transpordiminister Igor Levitini ja eriolukordade ministri Sergei Šoiguga. «Ma andsin uurimiskomisjonile ja valitsusele käsu juhtunut põhjalikult uurida,» kinnitas ohvreid lilledega mälestanud Medvedev uudistevõrgu AFP vahendusel.

«Olukord on endiselt kahetsusväärne ja sel suvel juhtunud rida õnnetusi näitavad, et me ei saa nii jätkata,» lisas riigipea, kelle sõnul peaks Venemaa soetama välismaised lennukid, kui kohalikud ettevõtted ei suuda töökindlaid õhusõidukeid valmistada. 

Jak-42 tüüpi lennuk, mille pardal olid hooaja esimesele matšile Minskisse suundunud Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskonna mängijad ning ametnikud, kukkus alla vahetult pärast õhkutõusmist. Eluga pääsesid vaid Vene hokimängija Aleksander Galimov ja üks lennukiinsener, kuid ka nende seis on kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles