Venemaa kontrollib kõiki JAK-42 tüüpi lennukeid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAK-42 tüüpi lennuk.
JAK-42 tüüpi lennuk. Foto: SCANPIX

Venemaa transpordivõimud kontrollivad eile Jaroslavli lähedal toimunud lennuõnnetuse tõttu kõiki JAK-42 tüüpi lennukeid.

Sama tüüpi lennuk, mille pardal olid hooaja esimesele matšile Minskisse suundunud Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskonna mängijad ning ametnikud, kukkus eile vahetult pärast õhkutõusmist alla.

Surma sai 43 inimest, eluga pääsesid vaid Vene hokimängija Aleksander Galimov ja üks lennukiinsener, kuid ka nende seis on kriitiline.

«Järgmise kolme päeva jooksul kontrollitakse plaaniväliselt kõiki neid lennukeid,» kinnitas RIA Novosti vahendusel transpordiminister Igor Levitin pärast õnnetuspaiga külastamist.

JAK-42 tüüpi lennukeid kasutavad 16 Vene lennundusettevõtet. Kokku on seda tüüpi lennukeid kasutusel 57.

Täna katastroofipaika külastanud president Dmitri Medvedev tegi kriitilise avalduse, leides, et kui Vene lennukitootjad ei suuda õhusõidukite töökindlust ja turvalisust tagada, siis peaks Venemaa soetama välismaised lennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles