Iraan katsetas sõjalaevalt raketti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraani riikliku meedia andmetel katsetasid relvajõud sel nädalal uut raketti, mis tulistati välja ühelt sõjalaevalt strateegilise meretee juures peetud manöövrite ajal.

Islamivabariik alustas teisipäeval suuri mereväe õppusi Omaani ja Pärsia lahel ning nende käigus järjekordne raketi testlaskmine korraldatigi, vahendas Reuters.


Nasr-2 pind-pind-tüüpi rakett tulistati riigiraadio teatel välja Omaani lahe operatsioonipiirkonnast laupäeval ning see tabas sihtmärki mõnekümne kilomeetri kaugusel. IRNA uudisteagentuuri andmetel oli see esimene katsetus uue raketiga.


Teheran on vastuseks pingetele USA ja Iisraeliga korduvalt hoiatanud, et võib sulgeda regioonile üliolulise Hormuze väina, mida läbib 40 protsenti maailmaturul müüdavast toornaftast.


USA lubab tagada piirkonnas ohutut laevaliiklust ning hoiab Bahreinis oma viienda sõjalaevastiku baasi. Ekspertide hinnangul ei saaks islamivabariigi laevastik sõja korral ameeriklastele vastu, kuid suudaks siiski tekitada piisavalt kaost tähtsal mereteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles