Medvedev muretseb võõraviha pärast Venemaal

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Moskvas.
Rahutused Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev kutsus venemaalasi üles sallivusele, kinnitades, et sellest lõikab kasu terve riik.

«Neid, kes käituvad sobimatult või panevad toime kuriteo uude kohta kolides, tuleks karistada, nagu ka neid, kes rikuvad vähemuste õigusi,» lausus Medvedev Jaroslavlis toimuval poliitikafoorumil, vahendas RIA Novosti.

Riigipea hinnangul ei tohi seaduse ja korra tagamine aga olla ettekäändeks diskrimineerimisele. Seejuures rõhutas Medvedev, et diskrimineerida saab nii vähemuste kui ka enamuse esindajaid.

Alles eile väitis Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin, et venelased on oma kodumaal diskrimineeritud enamus. Seejuures kutsus Rogozin üles loobuma praegusest tolerantsuspoliitikast.

Rassiviha sai Venemaal hoogu möödunud aasta detsembris, kui 6. detsembril hukkus venelaste ja dagestanlaste massikakluses Moskva jalgpallihiiu Spartaki toetaja Jegor Sviridov ning see sündmus vallandas riigis kontrollimatu kättemaksulaine, mis nõudis veel mitme inimese elu.

Ksenofoobiailmingutega Venemaal kõige põhjalikumalt tegeleva keskuse Sova andmetel on sel aastal rassivihast kantud rünnakutes Venemaal tapetud vähemalt 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles