Pakistani mässulised hävitasid NATO konvoi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani töölised mässuliste rünnaku alla sattunud NATO terminalis purustatud veokeid ja sõjaväemasinaid uurimas.
Pakistani töölised mässuliste rünnaku alla sattunud NATO terminalis purustatud veokeid ja sõjaväemasinaid uurimas. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani mässulised võitlejad ründasid nädalavahetusel riigi loodeosas mitut varustusjaama, kust veetakse sõjatehnikat Afganistanis viibivatele lääneriikide vägedele.


Politsei teatel süüdati kokku peaaegu sada veokit, millel seisid muu hulgas kümned sõjaväedžiibid, vahendas Reuters.

AFP andmetel hävines kokku paarsada sõidukit, nende seas kaks tuletõrjemasinat, kaks soomukit ja mitu laskemoonakonteinerit. 

Kohalike julgeolekutöötajate sõnul oli mässulisi üle paarisaja ning nad ründasid kaht terminali Peshawari ringteel, kuhu tehnika oli pargitud.

Pealtnägijate väitel hüüdsid islamistid kiidusõnu Allahile ja kuulutasid Ameerikale hukku, tungisid veokite juurde ning võtsid julgeolekumeeskonnalt relvad ära.

«See juhtus kella poole kolme ajal. Nad tulistasid rakette, heitsid granaate ja süütasid siis veokid põlema,» teatas kohalik politseiametnik. Üks eraturvatöötaja sai tema andmetel tulevahetuses surma.

Afganistanis sõdivaid USA ja NATO vägesid varustatakse peamiselt just Pakistani kaudu, kusjuures suur osa moonast veetakse läbi Khyberi kuru, mis ühendab Peshawari piirilinna Torkhamiga.

Sellel aastal on aga kaugematelt hõimualadelt ka sinna laienenud Talibani-meelsete islamistide tegevus.
Eelmisel kuul oli kohalik valitsus sunnitud tähtsa transpordikanali tervelt nädalaks ajaks sulgema, kui mässulised röövisid üle tosina veoki.

Peshawari politseiülema kinnitusel plaanib valitsus piirkonnas vastuoperatsiooni. Pakistani teine peamine maismaatee Afganistani läheb edelapoolsest Quetta linnast läbi piiril asuva Chamani rahutusse Kandahari provintsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles