USA suursaadik: Ameerika poliitika ei ole kunagi see, et lihtsalt kedagi tappa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt räägib homme Postimehes ilmuvas pikemas intervjuus muu hulgas tänavu maikuus Pakistanis toimunud operatsioonist, mille käigus tabati kümme aastat tagasi 11. septembril USAs toimunud terrorirünnakute korraldaja Osama bin Laden.

Selle, et bin Ladenit ei võetud kinni elusana, tingis suursaadiku sõnutsi väga ohtlik ja äärmiselt muutlik olukord sündmuse ajal.

«Selle operatsiooni käigus ei olnud tsiviilohvreid, meie missiooni vaprad teostajad ei kandnud kaotusi ning lõpptulemusena murti selgroog organisatsioonil, mis oli pühendanud end meievastastele pahategudele,» sõnas suursaadik. «Meie all mõtlen mitte üksnes ameeriklasi, vaid kogu tsiviliseeritud ühiskonda.»

Suursaadik Polt jagab põhjalikus usutluses ka isiklikke mälestusi 11. septembril 2001 Washington DCs toimunust, räägib USA poliitika eesmärkidest Liibüas ning kinnitab, et talle ei lähe korda see, mida ütleb Ameerika riigireitingu kohta Standard & Poor’s, kuna USA valitsus täidab alati oma maksekohustused.

Täispikka intervjuud loe homsest Postimehe paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles