Iraan lubas vastata igale rünnakule

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani saadik ÜRO juures Mohammad Khazaee.
Iraani saadik ÜRO juures Mohammad Khazaee. Foto: SCANPIX

Vastuseks Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy hoiatusele pöördus Iraan ÜRO poole, lubades anda vastuse välisriikide võimalikule rünnakule.

Sarkozy ütles möödunud nädalal tehtud pöördumises, et islamivabariigi sõjalised ning raketi- ja tuumaambitsioonid on kasvav oht, mis võib viia ennetava rünnakuni. Siiski lisas Sarkozy, et see vallandaks kriisi, mida Prantsusmaa soovib iga hinna eest vältida, vahendas uudistevõrk AFP.

Iraani saadik ÜRO juures Mohammad Khazaee teatas kirjas ÜRO liidritele, et Teheran on enesekaitse eesmärgil valmis vastama igale rünnakule, mis on suunatud islamivabariigi vastu. Khazaee sõnul on Sarkozy süüdistused alusetud, vastutustundetud ja provokatiivsed.

Islamivabariigi kinnitusel on nende tuumaprogrammi eesmärk elektrienergia tootmine, kuid lääneriigid kahtlustavad, et selle varjus töötatakse välja tuumarelva. Vaatamata ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonidele ja sanktsioonidele on riik jätkanud ka uraani rikastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles