ELi volinik: langetagem võlareeglite rikkujate lipud poolde masti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni volinik tegi reedel ettepaneku langetada eurotsooni võla- ja defitsiidireegleid rikkuvate riikide lipud ametiasutuste ees poolde masti.

Saksa ajaleht Bild küsis energeetikavolinik Günther Oettingerilt, mida peaks Euroopa tegema, et riigid ei julgeks defitsiidireegleid rikkuda.

Oettingeri arvates peaksid liikmesriigid andma oma eelarved enne vastuvõtmist EL-ile üle vaadata, kuid «kaaluda tuleks ka ebakonventsionaalseid ideid».

«On tehtud ettepanek tõmmata defitsiidireeglite vastu patustajate lipud EL-i hoonete ees poolde masti. See oleks sümboolne, aga see oleks ka mõjus hirmutusvahend.»

Sakslasest eurovolinik tegi ka ettepaneku saata teiste liikmesmaade «kvalifitseeritud ametnikud» Kreekale appi, kuid Kreeka eurotsoonist väljaheitmise mõtet ta ei toetanud.

«See lõhestaks Euroopat ja oleks hukatuslik signaal. See jätaks mulje, et EL ei ole võimeline suhteliselt väikest riikigi stabiliseerima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles