Rumeenias kukkus alla juba teine sõjalennuk

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia sõjalennuk IAR-99
Rumeenia sõjalennuk IAR-99 Foto: By Cătălin Cocîrlă

Eile kukkus Rumeenias alla kodumaine sõjaväelennuk, see on Rumeenias õhujõududes juba teine lennuõnnetus viimase kümne päeva jooksul.

Rumeenias valmistatud IAR-99 kukkus alla esmaspäeval kell 13.30 Ida-Rumeenias asunud Nicolae Bălcescu lähistel, teatab Romania Insider. Tegu oli treeninglennuga ja õhumasin kukkus Galbeni – Letea Veche järve.

Kahel piloodil õnnestus katapulteeruda, nad leiti elusana ja helikopter viis lendurid Bacău õhuväebaasi, kus nende terviseseisundit hinnatakse ning vajadusel viiakse  nad haiglasse.

7. juulil kukkus Borcea lennubaasi lähistel õhusõu ajal alla lennuk ning piloot hukkus. Traagilist õnnetust nägi pealt 3000 inimest ning pealnägijate sõnul oli piloodil võimalus katapulteeruda, kuid ta ei teinud seda.

Hukkunud lendur Florin Rotaru oli lennanud üle 4000 lennutunni. Õnnetuse põhjuseks peetakse tehnilisi probleeme ning kuni juurdluse lõpuni otsustati sama marki lennukitele mitte lennuluba anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles