Gruusia välisministril on Vene pass

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmise nädala lõpus Gruusia uueks välisministriks saanud Grigol Vašadzel on ka Venemaa kodakondsus ja ta ei kavatse sellest loobuda.

«Ma sain Venemaa kodakondsuse pärast NSVL lagunemist ja olen Vene kodanik siiani. Aga Gruusia kodakondsus anti mulle presidendi erikorraldusega 2007. aastal,» ütles Gruusia uus välisminister Grigol Vašadze ajalehele Kommersant antud intervjuus.

Ministri sõnul ei tekkinud tal ka pärast augustikuist Venemaa-Gruusia sõjalist konflikti soovi Venemaa kodakondsusest loobuda.

Vašadze sõnul pole tal pärast kahe riigi vaheliste diplomaatiliste suhete katkemist sidemeid Vene diplomaatidega, kuid tunnistas, et Vene välisministeeriumi töötajate seas on ka tema sõpru.

Küsimusele, kas Gruusia on valmis kõnelusteks Venemaaga, vastas minister, et pole olemas sõda, mis oleks lõppenud ilma läbirääkimisteta.

«Arutluse alla ei tule kolm põhiprintsiipi - Gruusia iseseisvus, suveräänsus ja territoriaalne terviklikkus. Kõik muud küsimused võib otsustada läbirääkimiste laua taga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles