Roheliste protest seiskas Stanstedis lennuliikluse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa Stanstedi lennuvälja lähistel peatas poolsada lennujaama laienemise vastu võitlejat lennuliikluse, politsei vahistas ligi 40 inimest

Kliimaaktivistide Plane Stupid esindaja sõnul algas nende protestiaktsioon kell 3.15 kohaliku aja järgi, kui nad murdsid läbi turvatsooni hooldustöödeks suletud lennurajale, teatas BBC.

Lennurada oli turvalisuse kaalutlusel  suletud ja seetõttu hilinevad või jäeti ära esimesed tänased lennud.

Ryanair teats, et pidi ära jätma 52 lend, teatab Sky News. Lennufirma soovib juurdluse algatamist, kuna Stansteadi lennujaama turvatöötajatel ei õnnestunud turvalisust tagada. 

Sky News reporteri teatel olid protesteerijad enda aheldanud turvatarade kõlge, mida kasutatakse massiüritustel. Mõned neist olid enda aheldanud tarade külge kõripidi.

Politsei vahistas 39 protesteerijat. Tänane protestiaktsioon on suunatud Suurbritannia valitsuse otsuse vastu, mis lubab Stanstedi lennujaama laiendada veel ühe lennuraja võrra. Eelmisel nädalal kaebas üks teine organisatsioon lennujaama laiendamist lubava otsuse ülemkohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles