Tšehhi väed liituvad NATO lahingugrupiga Leedus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi sõdur.
Tšehhi sõdur. Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Tšehhi sõdurid liituvad NATO ettenihutatud tugevdatud kohaloleku (eFP) pataljoniga Leedus, teatas kaitseministeerium esmaspäeval. 

Ruklas paiknevas NATO lahingugrupis alustab teisipäeval teenistust umbes 250 Tšehhi sõdurit.

«Leedus teenistust alustav Tšehhi väekontingent koosneb mitme Tšehhi relvajõudude üksuse liikmetest, kuid selle tuumiku moodustavad 41. mehhaniseeritud jalaväepataljoni sõdurid,» teatas kaitseministeerium.

Leedu ametkonna teatel on Tšehhi üksuse varustuses jalaväe lahingumasinad Pandur-II, mille relvastuses on 30-millimeetrised kahurid ja soomust läbistavad raketid Spike.

Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis ütles, et liitlaste aktiivne osalemine Baltimaades ja Poolas NATO eFP-s «saadab selge signaali sellest, et allianss on tugev, ühtne ja valmis vastama igale ohule».

2017. aastal tegutses Leedus neli kuud 150 Tšehhi sõdurit.

NATO paigutas 2016. aasta Varssavi tippkohtumise otsuste alusel 2017. aastal Eestisse, Lätti, Leetu ja Poola umbes tuhandemehelised mitmerahvuselised pataljonid. Eestis on pataljoni juhtriik Suurbritannia, Lätis Kanada, Leedus Saksamaa ja Poolas USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles