Euroliidu keskkonnanõukogu püüab peatada metsade hävimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bambusmets
Bambusmets Foto: Corbis / Scanpix

Euroopa Liidu keskkonnanõukogu istungil otsustati peatada metsade hävimine ning uurida põhjalikumalt GMOde mõjusid keskkonnale.

Kliimamuutuste vastu võitlemisel peeti oluliseks peatada ulatuslik metsade hävimine, vahendas keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakond. Nõukogu tõdes, et metsade maharaiumine ja maakasutusviisi muutmine (raadamine) annab 20 protsenti globaalsest süsinikdioksiidi emissioonist.

Seetõttu toetas nõukogu eesmärke peatada metsakatte hävimine 2030. aastaks. Troopilise metsa raadamist tuleb aga vähendada aastaks 2020 vähemalt 50 protsendi ulatuses.

Samuti võttis nõukogu vastu järeldused geneetiliselt muundatud organismide (GMO) poliitika kohta. Nõukogu leidis, et tuleb tõhustada GMO-de kohta tehtavat keskkonna hindamist, kaasata rohkem eksperte ja rahastada rohkem sõltumatuid uuringuid.

Keskkonnanõukogu leppis ka kokku, et tuleva aasta veebruaris toimuval ÜRO keskkonnaprogrammi 25. istungjärgul toetab euroliit uue elavhõbeda konventsiooni väljatöötamist, mille abil saaks vähendada elavhõbeda sattumist keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles