Iraani president: 9/11 rünnakute taga oli USA

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Ahmadinejad
Mahmoud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Eile meenutasid tuhanded ameeriklased ja teiste riikide elanikud 11. septembril 2001. aastal aset leidnud terrorirünnakuid, milles hukkus ligi 3000 inimest.

Iraani president Mahmud Ahmadinejad mälestas terrorirünnakutest kümne aasta möödumist omal viisil, edastab ABC News.

Ahmadinejad kordas vandenõuteooriat, mille kohaselt korraldas 9/11 rünnakud USA, mitte terroriorganisatsioon Al-Qaeda.

«Kümne aasta tagused terrorirünnakud olid USA poolt planeeritud. Eesmärgiks oli oma kodanike provotseerimine, saada põhjus moslemiriikide ründamiseks ning vallutada Iraak ja Afganistan,» teatas Ahmadinejad avalikus telekõnes.

Iraani presidendi sõnul jätkavad USA ja liitlased maailma eri paikades sõjakollete tekitamist, et suurendada relvamüüki.

Nii Ahmadinejad kui ka veel mitmete teiste riikide juhid käisid juba varem välja vandenõuteooria 9/11 kohta.

Ka USAs tegutseb rühmitus 9/11 Truthers, mille liikmete arvates on USA 2001. aasta terrorirünnakute taga. Nii Maailma Kaubanduskeskuse (WTC) kaksiktorne kui ka Pentagoni olevat selle rühmituse arvates rünnatud rakettidega.

USA esindajatekoja sisejulgeolekukomitee juht Peter Kingi sõnul mustavad vandenõuteoreetikud USA ajaloo kõige traagilisemat sündmust.

«Inimestel, kes selliseid väiteid usuvad ja välja ütlevad, peaks häbi olema,» lisas King.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles