Läti peaminister: Flick püüdis pettusega Air Balticu üle kontrolli saada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: SCANPIX

Lennufirma Air Baltic vähemusaktsionär, presidendi Bertolt Flicki firma Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS), püüdis lennufirma üle kontrolli saamiseks registreerida fiktiivseid aktsiaid, kinnitas Läti peaminister Valdis Dombrovskis TV3 peaministrikandidaatide debatis.

Lõunanaabrite sideministeeriumi osakonnajuhi Aivis Freidenfeldsi sõnutsi võib Flicki tegevus olla toonud riigile märkimisväärse kahju ning lennufirma aktsiate kontrollpaki omanik riik on pöördunud ka politseisse,  vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne portaali Nozare.lv.

Ministeerium toonitab, et aktsionäride ringis ei ole muutusi toimunud ning riigile kuulub endiselt Air Balticu enamusosalus.

BASi katsest on informeeritud korruptsiooni vastu võitlemise bürood, riigiprokuratuuri. Samuti saatis ministeerium äriregistrile kirja, et viimane ei registreeriks mingeid Air Balticuga seotud muudatusi.

1995. aastal asutatud Air Balticu suurim aktsionär on riik 52,5 protsendiga. BASile kuulub lennufirmast 47,2 protsenti. BASi 50 protsendi aktsiate omanik on lennufirma president Bertolt Flick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles