Analüütik: riigid ei suuda kunagi oma võlgu tagasi maksta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud riigid ei suuda kunagi oma võlgu tagasi maksta ning nende võlakoorma suurendamine uusi laene andes ei ole mingi lahendus, vaid võib viia uue rahanduskriisini, arvab finantsvahendusfirma Rochdale Securities analüütik Richard Bove.

Ei ole mingit kahtlust, et võlakriisis maade ja võibolla ka mitme teise riigi võlg restruktureeritakse, vahendab CNBC analüütiku sõnu.

«Paljud neist [võlakriisis] riikidest ei ole kunagi suutelised oma võlga tagasi maksma,» kinnitas Bove. «Lihtsalt kasvatada nende võlakoormat neile üha raha juurde laenates ei ole mingi lahendus.»

Kui kriisis riikide võlakoormat ei leevendata, siis läheb Kreeka ja võibolla ka mitmed teised maad pankrotti, arvab analüütik. Kuna praegu poliitikud ei suuda leppida kokku jõulistes meetmetes võlakriisi lahendamiseks, siis on Bove’i hinnangul väga tõenäoline, et Euroopas tuleb uus finantskriis, mis toob kaasa mitme riigi maksejõuetuks muutumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles