Miljonid põhjakorealased vajavad kiiresti toiduabi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligikaudu iga teine põhjakorealane kannatab toidunappuse küüsis.
Ligikaudu iga teine põhjakorealane kannatab toidunappuse küüsis. Foto: AP / Scanpix

ÜRO raporti teatel vajab ligi üheksa miljonit põhjakorealast kiiresti toiduabi.


Maailmaorganisatsiooni agentuuride andmetel ei suuda Põhja-Korea ära toita hinnanguliselt 8,7 miljonit põhjakorealast, kes moodustavad riigi elanikkonnast 40 protsenti, teatas Reuters.

«Lähikuudel seisab Põhja-Korea Demokraatlik Rahvavabariik silmitsi terava toidupuudusega,» hoitatas Maailma Toiduorganisatsiooni (FAO) esindaja Henri Josserand.

«Hoolimata soodsatest ilmaoludest ning põllumeeste ning paljude linnaelanike raskest tööst, ei korva need kriitilist väetise- ja kütusepuudust,» lisas Josserand, kelle sõnul tabab niigi toidunappuses vaevlevat kommunistlikku riiki vaatamata suurenenud välisabile järgmisel aastal veelgi suurem kriis.

Josserand hoiatas, et kõige suuremat ohtu kujutab alatoitumus ja toidunappus väikelastele, rasedatele naistele ning vanematele inimestele.

Põhja-Korea on pärast 90ndatel riiki laastanud näljahäda, kui alatoitumuse tagajärjel hukkus üle kahe miljoni inimese, sõltunud Lõuna-Korea, Hiina, Maailma Toiduprogrammi ja teiste välisriikide abist.

Viimastel aastatel riiki tabanud üleujutused ja Lõuna-Korea otsus peatada väetiste saatmine põhjanaabritele on olukorra riigis veelgi kriitilisemaks muutnud. Lisaks on vähenenud ka riigi enda toiduainetetoodang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles