Kreeka valitsusjuht lubas mässu lõpetada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korratagajad pole kolme päeva jooksul suutnud Kreekas puhkenud rahutusi maha suruda.
Korratagajad pole kolme päeva jooksul suutnud Kreekas puhkenud rahutusi maha suruda. Foto: Reuters / Scanpix

Kreeka peaminister Costas Caramanlis esines riigitelevisioonis sõnavõtuga, milles lubas üleriigilise mässulaine maha suruda.


«Lubamatuid ja ohtlikke sündmusi ei saa ja ei hakata sallima,» ütles valitsusjuht oma esimeses avalikus pöördumises pärast rahutuste puhkemist, vahendas AFP.

«Riik kaitseb oma kodanikke ja ühiskonda,» kinnitas Caramanlis, kelle hinnangul lõikavad rahutustest kõige suuremat kasu ekstremistid. 

Valitsusjuht kinnitas, et ta on andnud rahandusministrile käsu maksta kahjutasu nendele inimestele, kelle majapidamised või ärid on saanud rahutuste käigus kannatada.

Vägivaldseks kujunenud meeleavaldused said alguse pärast seda, kui politseinik lasi laupäeval Ateenas maha 15-aastase Andreas Grigo­ropoulose.

Noortejõukude rahutused levisid kiiresti pealinnast teistesse linnadesse ja on korratagajatele põhjustanud peavalu juba ka väljaspool kodumaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles