Läti välisminister: USA-l pole paremat liitlast kui Euroopa Liit (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste / LETA / Scanpix

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles täna, et Ühendriikidel pole paremat liitlast kui Euroopa Liit.

Rinkēvičs ütles eratelekanali LNT eetris, et tänu sotsiaalvõrgustikele on Ühendriikide ja Euroopa Liidu ametnikud vahetanud viimasel ajal ebameeldivat retoorikat, kuid need tülid ei tähenda USA ja ELi partnerluse lõppu.

«Kas EL on USA liitlane? Absoluutselt. Või vaenlane? Kindlasti mitte. Kas meil on erimeelsusi? Muidugi on ning neid on meil olnud ka minevikus,» lausus Läti välisminister.

Tema sõnul ei ole USA Lätile parem liitlane kui Euroopa Liit ning kuulujuttudesse sellest, et Venemaa või Põhja-Korea võivad saada Ühendriikide uuteks liitlasteks, tuleks suhtuda kriitiliselt, sest USA sisemised tasakaalumehhanismid on piisavalt tõsised selliste poliitiliste läbimurrete lahjendamiseks.

Rinkēvičs ütles BNSile pärast eile peetud USA-Vene tippkohtumist, et ei oota kohtumiselt Läti jaoks negatiivseid tagajärgi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles