Venemaad ähvardab 2025. aastaks tööjõupuudus

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt väheneb 2025. aastaks Venemaa tööealine elanikkond 10 miljoni inimese võrra, vahendab AFP kõrge riigiametniku tänaseid sõnu.

Selline olukord sunniks Venemaad meelitama riiki välismaiseid oskustöölisi.

Venemaa 2010. aasta rahvaloendus näitas, et riigi populatsioon on alates eelmisest loendusest 2002. aastal vähenenud 2,2 miljoni inimese võrra. Riigis elas eelmise aasta seisuga 142,9 miljonit elanikku.

Languses on süüdistatud riigi halba majanduslikku olukorda, mis aitas kaasa Nõukogude Liidu lagunemisele kaasa ja jätkus 1990. aastatel.

Vene julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi sõnul on Venemaa tööle rakendanud pea kogu vanemate ja nooremate tööliste reservi. Ta lisas, et varsti võib tekkida olukord, kus Venemaa peab hakkama riiki meelitama välismaised töövõtjaid.

«Meie hinnangul väheneb tööealiste inimeste hulk 2011. ja 2025. aasta vahel vähemalt 10 miljoni inimese võrra,» sõnas Patrušev Interfaxile antud intervjuus.

Ametliku statistika järgi elas Venemaal 2010. aastal 75,5 miljonit tööealist inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles