EList lahkumist toetanud rühmituste Brexiti-kampaania rikkus seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaorganisatsiooni Vote Leave rinnamärk.
Kampaaniaorganisatsiooni Vote Leave rinnamärk. Foto: John Linton / PA Wire / PA Images / Scanpix

Briti valimiskomisjoni uurimine jõudis seisukohale, et Euroopa Liidust lahkumist toetanud Vote Leave kampaania rikkus valimisseadust, mis tõttu on neile määratud 61 000 naelane (69 000 eurot) trahv ning edasi tegeleb asjaga politsei.

Uurimine tuvastas, et organisatsioon Vote Leave tegi ulatuslikku koostööd teise EList lahkumist soovinud grupi BeLeave’iga, mistõttu ületas rühmitus kampaaniakuludele seatud limiiti peaaegu 500 000 naelaga.

Lisaks esitas Vote Leave mittetäieliku ja ebatõese kuluaruande, deklareerides ligi 234 000 naela jagu kulutusi valesti ning 12 900 naela ulatuses olid puudu kuluarved, teatas järelevalveasutus.

Lisaks määrati trahv BeLeave’i organisatsiooni asutajale Darren Grimesile ning anti tema osas uurimine edasi politseile, kuna ta ületas organisatsiooni kululimiiti enam kui 665 000 naela jagu ja deklareeris kulutusi alusetult kui enda isiklikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles