UNICEF: õnnetud briti lapsed on takerdunud tarbimisvõrku

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palli mängivad lapsed.
Palli mängivad lapsed. Foto: SCANPIX

Briti lapsed on langenud kompulsiivsesse tarbimistsüklisse, kuna nende pikki töötunde tegevad vanemad kuldavad nad kinkidega üle, vahendab AFP täna avaldatud UNICEFi raportit.

ÜRO hinnangul on briti lapsed industraliseerunud maailma riikide lastest kõige õnnetumad. UNICEFi süüdistab sellises tulemuses brände tähtsustavat ühiskonda ja perekonnasisese suhtluse puudust.

«Briti lapsevanemad on jäänud kinni tarbimise süsteemi. Nad teavad ise ka, et see on mõttetu, kuid ei suuda sellele vastu panna,» sõnas raporti autor Agnes Nairn.

Ta lisas, et kuigi lapsed eelistaksid kaubamägedele vanematega veedetud aega, tunnevad vanemad meeletut survet osta oma järeltulijatele ülemäära palju asju.

Uurijad küsisid raporti jaoks sadadelt Suurbritannia, Hispaania ja Rootsi lastelt, mis neid õnnelikuks teeb. Laste vastustest selgus, et õnn sõltub vanemate ja sõpradega koos veedetud ajast ja sellest, et õues oleks palju huvitavat ette võtta.

Nairn tõi eraldi välja, et Suurbritannias täheldatud kompulsiivne ostmisvajadus puudub Rootsis ja Hispaanias pea täiel määral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles