Soome parlamendisaadik: Kreeka streikijate vastu tuleks saata tankid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste ridades Soome parlamenti valitud Jussi Halla-aho.
Põlissoomlaste ridades Soome parlamenti valitud Jussi Halla-aho. Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste juht Timo Soini teatas täna, et kavatseb homme paluda oma fraktsioonil Soome parlamendis heita ajutiselt saadikuterühmast välja Jussi Halla-aho sõnavõtu eest, et Kreekas peaks korra majja lööma sõjavägi.

«Just nüüd oleks Kreekas vaja sõjalist huntat, mis ei muretseks oma populaarsuse pärast ja mis võiks tankide abil streikijaid ja meeleavaldajaid distsiplineerida,» kirjutas Halla-aho Facebookis ajalehe Ilta-Sanomat andmetel.

Demokraatiast tema sõnul ei piisa. «On lihtne tõsiasi, et demokraatia (=valimised) takistab mis tahes poliitilist valitsust võtmast kasutusele selliseid abinõusid, millel *päriselt* oleks mingit mõju Kreeka pankrotimajandusele,» kirjutas ta.

ISi sõnul võttis Halla-aho sotsiaalvõrgustikus hiljem oma sõnad tagasi.

Soini ütles, et teeb homme ettepaneku Halla-aho Põlissoomlaste fraktsioonist kuuks ajaks välja heita. «Nüüd sai mõõt täis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles