Lõuna-Aafrika põhikool tegi õpilastele rasestumisvastase süsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika koolilapsed tunnis.
Lõuna-Aafrika koolilapsed tunnis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika vabariigi põhikool tegi oma õpilastele pereplaneerimisprogrammi raames rasedusvastase süsti, vahendab AFP. Lapsevanemad sattusid sellise käitumise peale raevu.

Kohaliku tervishoiuameti esindaja sõnul kaasati programmi 18 Emzomncane põhikoolis õppivat tüdrukut. Programmi eesmärgiks oli harida õpilasi noores eas rasestumise ohtude kohta.

Kolm tüdrukut olid alla 12-aastased, sõnas tervishoiuameti esindaja ja lisas, et kõik süsti saanud tüdrukud olid juba seksuaalselt aktiivsed.

Rasedusvastase süsti tegid neile kohaliku haigla pereplaneerimisprogrammi töötajad, keda kool oli kutsunud oma õpilastega rääkima.

Laste vanemaid informeeriti ainult selle kohta, et õpilastele räägitakse menstruatsioonist ja raseduse vältimisest.

 Mind paneb muretsema see, kuidas süst mu tütart mõjutab, kuna tal pole isegi menstruatsioon alanud, sõnas 11-aastase tütre ema Nandipha Ngalo.

Lõuna-Aafrika tüdrukud võivad alates alates 12. eluaastast kasutada ilma vanemate nõusolekuta rasestumisvastaseid vahendeid.

Abiorganisatsiooni Piirideta Arstid andmeil kuritarvitatakse Lõuna-Aafrikas üht naist iga 26 sekundi järel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles