Afganistani eriväelased vabastasid 54 Talibani käes vangis olnud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekutöötajad Helmandi provintsis.
Afganistani julgeolekutöötajad Helmandi provintsis. Foto: NOOR MOHAMMAD / AFP / SCANPIX

Afganistani eriväelased vabastasid riigi lõunaosas Helmandi provintsis Talibani vanglast 54 inimest, teatas provintsi ametnik täna.

Helmandi kuberneri pressiesindaja Omar Zwaki teatel vabastati inimesed Musa Qala ringkonnas Afganistani eriüksuse operatsiooni käigus ööl vastu tänast.

Kokku õnnestus operatsiooni käigus päästa 32 tsiviilisikut, 16 politseinikku, neli sõdurit ja kaks meedikut, kelle Taliban oli vangi võtnud. Julgeolekujõudude jätkuoperatsioon veel kestab, lisas Zwak.

Taliban intsidenti kommenteerinud ei ole, kuid islamiliikumise kontrolli all on enamik Helmandi provintsi ringkondadest.

Talibid on keeldunud rahukõnelustest Afganistani keskvalitsusega ning on teatanud valmisolekust rääkida läbi vaid USAga.

Washingtoni anonüümsed allikad teatasid eile, et Ühendriigid on nõus pidama Talibaniga otsekõnelusi, mille eesmärgiks oleks käivitada dialoog Talibani ja Kabuli vahel.

USA alustas Afganistanis sõjalist operatsiooni pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid, kukutades kiiresti Talibani võimult. Praegu on Ühendriikidel, NATO-l ja selle partnerriikidel Afganistanis ühtekokku umbes 15 000 sõdurit, kes tegelevad peamiselt Afganistani julgeolekujõudude toetamise ja väljaõppega.

Lisaks on riigis terrorismivastasele võitlusele keskenduv USA väekontingent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles