Ukraina kaubalaeva meeskond osutas piraatidele vastupanu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid kaaperdasid Ukraina kaubalaeva Faina septembris.
Somaalia piraadid kaaperdasid Ukraina kaubalaeva Faina septembris. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia piraatide teatel ründasid kaaperdatud relvalastiga Faina meeskonnaliikmed eile õhtul piraate ja üritasid laeva enda kontrolli alla võtta.


«Mõned meeskonnaliikmed käituvad halvasti. Nad üritasid esmaspäeva õhtul kahele meie võitlejale viga teha,» ütles piraat, kes keeldus oma nime avaldamast, vahendas AFP.

«See on vastuvõetamatu, nad riskivad tõsise karistusega,» lisas Somaalia piraatide esindaja, kes nimetas meeskonna käitumist provokatsiooniks.

«Võib-olla on osa meeskonnast meeleheitel ja meil on sama tunne, kuid meie poisid pole kunagi valinud vägivalda,» täpsustas piraat.

25. septembril kaaperdasid piraadid Somaalia ranniku lähistel Keeniasse teel olnud Ukraina kaubalaeva Faina, mis transportis laskemoona ja muu sõjatehnika kõrval ka 33 T-72 tüüpi lahingutanki.

Kuigi piraadid nõudsid laeva vabastamise eest alguses kümnetesse miljonitesse dollaritesse ulatuvat lunaraha, siis hiljem vähendati seda 3,5-le miljonile dollarile (42,5 miljonit Eesti krooni).

Väidetavalt on kokkulepe laeva omanike ja piraatide vahel juba sõlmitud, kuid kuna lunaraha saabumine on viibinud, siis on piraadid närviliseks muutunud.

Laeva pardal oli algul 17 ukrainlast, kolm venelast ja üks Läti kodanik. 28. septembril tuli teade insulti surnud kaptenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles