Vene saatkond peab lagastamise Läti pensionärile hüvitama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnel korteri üürile andnul tuleb pärast üürnike lahkumist remonti teha.
Mõnel korteri üürile andnul tuleb pärast üürnike lahkumist remonti teha. Foto: Corbis / Scanpix

Vene saatkond Lätis peab kohalikule pensionärile maksma hüvitist, kuna üks saatkonna töötajatest lagastas naise käest üüritud korteri.

Riia ringkonnakohus mõistis Vene saatkonnalt Läti pensionäri kasuks välja 2300 latti (ligi 51 205 Eesti krooni), teatab novonews viitega raadiole SWH+. Naine oli taotlenud 4400 lati suurust hüvitist (ligi 97 958 Eesti krooni).

Vene saatkond oli mitu aastat üürinud naise käest korterit Riia mainekas piirkonnas. Eluaset kasutas 2004. aastal Lätist välja saadetud Vene saatkonna teine sekretär Pjotr Uržumov.

Pärast mehe väljasaatmist avastas korteriomanik, et eluase on lagastatud ja nõudis tekitatud kahju hüvitamist. Saatkond keeldus ning naine kaebas nad kohtusse.

Naise sõnul oli ta üüriline muutnud elamise sealaudaks, kirjutab mixnews. Põrandal vedelesid tühjad napsipudelid, kanakondid, suitsukonid ja pähklikoored. Lõhutud oli kristalllühter, peegel, lakituid laual oli triikraua jälg.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles