Hiina kondoomid on lõuna-aafriklaste jaoks liiga väiksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomid.
Kondoomid. Foto: Internet

Lõuna-Aafrika kohus tõkestas valitsusel ostmast 11 miljonit hiina kondoomi, vahendab AFP. Otsust põhjendas kohtus sellega, et kondoomid on liiga väikesed.

Riigi finantsminister sõlmis firmaga Siqamba Medical kondoomide ostmiseks lepingu, kompanii kavatses kondoomid muretseda Phoenurse’i ettevõttelt Hiinast.

Võistlev Sekunjalo Investments Corporation pöördus pärast ebaõnnestunud konkurssi Pretoria ülemkohtu poole, väites, et nende pakutavad kondoomid on 20 protsendi võrra Hiina kondoomidest suuremad.

Kohtunik Sulet Potterill otsustas Siqambaga tehtud lepingu peatada, otsustades, et nende kondoomid on liiga väiksed, tehtud valest materjalist ja ei oma WHO heakskiitu.

Lääne-Aafrika vabariigis nakatud HI-viirusega rohkem inimesi kui kuskil mujal maailmas. Praegu kannab viirust 5,38 miljonit inimest riigi 50 miljonist elanikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles