ERR.ee: eksperdi sõnul saab järgmiseks patriarhiks metropoliit Kliment

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Kliment (vasakul) ja patriarhi kohusetäitja metropoliit Kirill tänasel matusetseremoonial.
Metropoliit Kliment (vasakul) ja patriarhi kohusetäitja metropoliit Kirill tänasel matusetseremoonial. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Venemaa tunnustatud õigeusuekspert Mihhail Tjurenkov usub, et Moskva õigeusu kiriku järgmiseks patriarhiks saab metropoliit Kliment.

Traditsiooniliselt kuni pool aastat kestvate valimiste tulemusel peab selguma Venemaa uus kirikupea ning hetkel on põhikandidaate kaks, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üks neist, patriarhi kohusetäitja metropoliit Kirill kukkus tänasel patriarh Aleksius II matusetseremoonial suisa kokku. Teise pretendendina nimetatakse metropoliit Klimenti, kellel peaks olema suurem toetus ka Kremlist.

Pitirim Sorokini fondi õigeusu ekspert Mihhail Tjurenkov on kindel, et kui isegi 1990. aastal ei suutnud Nõukogude võim patriarhi valimisi survestada, siis praegu, 18 aastat pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist pole see kindlasti võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles