Koosmeele Keskus otsib valitsuspartnereid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics.
Koosmeele Keskuse juhtpoliitikud Nils Ušakovs (vasakul) ja Janis Urbanovics. Foto: SCANPIX

Läti parlamendivalimiste võidu poole teel oleva Koosmeele Keskuse esindajad kohtuvad homme nii Ühtsuse kui ka Zatlersi Reformierakonna (ZRP) delegatsiooniga.

Koosmeele Keskuse peaministrikandidaadiks nimetatud Riia linnapea Nils Ušakovs ütles Läti riigitelevisioonile, et esmalt kohtutakse ZRP ja seejärel Ühtsuse esindajatega, kuna esimene seisab neile ideoloogiliselt lähemal, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

ZRP peaministrikandidaadi Edmunds Sprūdžsi sõnul on enne lõplike valimistulemuste selgumist liiga vara kommenteerida, kes võiksid olla erakonna potentsiaalsed koostööpartnerid.

Paremtsentristlik Ühtsus teatas eile, et nende sooviks koalitsioonikõnelustel on peaminister Valdis Dombrovskise jätkamine valitsusjuhina. Lisaks Koosmeele Keskusele ja ZRP-le on Ühtsuse esindajad lubanud pidada läbirääkimisi ka rahvuslasi koondava ühendparteiga Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK.

Dombrovskise kinnitusel on nende lähimaks liitlaseks siiski ZRP, kellega kohtutakse enne Koosmeele Keskust ja rahvuslasi. Samas on Ühtsus lubanud pidada läbirääkimisi ka praeguse koalitsioonipartneri Roheliste ja Põllumeeste Liiduga (ZZS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles