Saksa politsei asub metsast tulnud poisi isa hauda otsima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseiauto metsas.
Saksa politseiauto metsas. Foto: SCANPIX

Saksamaal Berliinis püüab politsei välja selgitada enda väitel viis aastat metsas elanud teismelise identiteeti ning plaanib selleks muuhulgas ka nooruki isa hauda uurida.

Eile jõudis rahvusvahelisse meediasse uudis poisist, kes ilmus 5. septembril Berliini ning väidab, et elas enne seda viis aastat koos isaga metsas, vahendab The Independent.

Ema hukkus autoõnnetuses

Poiss oskas politseile öelda vaid seda, et ta nimi on Ray. Isaga olevat nad metsa elama läinud pärast seda, kui poisi ema Doreen autoavariis hukkus. Rohkem infot noormees enda kohta anda ei osanud.

Tänavu augustis suri poisi isa kukkumise tagajärjel, olles eelnevalt käskinud tal kompassi abil põhja poole suunduda. Nooruki väitel kõndis ta kaks nädalat, kuni jõudis Berliini.

Oma isa mattis Ray enda sõnul madalasse hauda, mille kattis kividega. Politsei kavatseb haua üles otsida ja seda uurida.

Plaanis on levitada poisi fotosid, teha DNA-teste ja uurida sõrmejälgi, et ta isikut kindlaks teha. Tema vanuseks arvab politsei olevat 16-18 aastat. Pole selge, mis rahvusest poiss on, kuid igatahes valdab Ray inglise keelt.

Briti saatkond asub homme uurima, kas poisil võib olla mingit seost Suurbritanniaga. Briti välisministeeriumit informeeriti olukorrast alles selle nädala reedel ning ametnikud pole veel uurimist alustanud.

Politsei: poisil võib vaimne trauma olla

Uurija Claudia Elitok Berliini politseist ütles, et Ray identiteedi väljaselgitamiseks saab kasutada mitmeid meetodeid. Ta keeldus uurimist lähemalt kommenteerimast, kuid kinnitas, et politsei uurib poisi isa hauda. «Muidugi. Me püüame lihtsalt Ray öeldule kinnitust saada ja ka tema isa leida. Otsime igasugust infot, mis aitaks teda identifitseerida,» rääkis Elitok.

Berliini politsei pressiesindaja Martin Otter ütles, et poisi isa suri umbes kaks nädalat enne 5. septembrit ehk päeva, mil Ray Berliini raekoja juurde saabus. «Enne surma käskis isa tal põhja poole minna. Seda ta tegigi ja tuli pärast teekonda Berliini,» ütles Otter.

«Olime veidi hämmeldunud, et ta lihtsalt kesklinna tuli ja küsisime, miks ta enne raekotta tulemist mitte kellegagi ei rääkinud. Me ei tea, milline tema tegelik lugu on. See pole normaalne. Meid üllatas, et ta oli pärast viieaastast metsas elamist terve,» rääkis Otter.

Otter lisas poisi inglise keele oskuse kohta, et see pole ta emakeel ning võib-olla õppis ta seda isalt. «See pole selge,» ütles ta.

Politsei ei välista võimalust, et poiss võib mõne vaimse trauma all kannatada.

Kõige tipuks muudab poisi jutt kahenädalasest teekonnast raskeks tema algse asukoha määramise – see võis olla Baieri  rahvuspargis, mis asub osaliselt Tšehhis või samuti Berliinist lõuna poole jäävas Erzgebirge rahvuspargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles